Till helgen så är det dags att ha kräftskiva. Det är en av högtiderna varje år tycker jag. Vi har dels turkiska kräftor men så klart även havskräftor. Sedan så har vi även flera olika sorters tillbehör som är ett måste när det ska vara kräftskiva. Vi bjuder hem våra vänner och äter och dricker gott tillsammans. Vi, eller ja, min fru, gör alltid en så god västerbottenpaj. Delar med mig av receptet här:
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
300 g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl Vispgrädde
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.